Axplock av nyheter och händelser från asfaltbranschen i februari.


Vintern behöll sitt järngrepp om oss i södra halvan av Sverige ända till sista veckan då vi fick en försmak av våren och vad som skall komma. Närmast står det stora potthålsracet på startlinjen.

På Asfaltsrallarnas sida på Facebook kan man hitta mycket information. Bland annat har PEAB öppnat sitt asfaltverk i Jumsta, flera företag söker erfarna medarbetare till kommande säsong och många ser över sin maskinpark och vill både köpa och sälja.

Från Ramboll rapporteras att miljontals ton koldioxid kan sparas med bättre vägplanering och i Västervik har man startat kvalificeringen av de företag som är intresserade av att lämna anbud på de uppdrag som kommer under de närmaste 5 till 8 åren.

NCC ska rusta upp vattenkraftverket i Lilla Edet och siktar på att vara klara under första kvartalet 2024. De söker också bland annat ett par Arbetsledare till Västlänken, en Operation Manager till NCC Industry i södra Sverige och beläggningsarbetare till Skaraborg.

Skanska engagerar sig socialt för långtidsarbetslösa i Örebro och skapar sysselsättning vid upprustningen av stadsdelen Vivalla. De söker också/även arbetsledare i Västerbotten, beläggningsarbetare till Jönköping, Produktionschef Asfalt Entreprenad i Sundsvall och
yrkesarbetare till Asfalt Entreprenad i Bohuslän och Värmland.

Peabs interna team för trafikanordningar (TA) är en av tre finalister till ”Håll Nollans Arbetsmiljöpris 2021”. Teamet stöttar hela Peabs verksamhet med kunskap och kompetens kring säkra trafikanordningar. Redan i januari kunde vi läsa att Peab samlar all sin verksamhet inom statlig vägdrift inom affärsområde Anläggning i en sammanhållen region som verkar över hela Sverige.
I samband med detta så söker de vägdriftsarbetare till Driftområde Uppsala.
De söker också platschefer till Drift och anläggning i Åmål och Göteborg, platschef för asfaltstillverkning, grus- och bergproduktion till Vålberg, avdelningschefer till Peab Asfalt i Stockholm, Västerås och Örebro. Beläggningsarbetare till Boden och Umeå och en Laboratorieassistent kan få jobb i Helsingborg.

Från och med 1 september ska Svevia utföra skötsel och underhåll av gator och torg i Farsta och Skarpnäck. Det är ungefär samtidigt som reparationerna av 4 broar i Norrköpings kommun skall vara klart. Svevia söker, även de, förstärkning på personalsidan, de har behov av Arbetsledare till driftverksamhet i Landskrona och Himle, till gatudriften i södra Stockholm och anläggningsarbetare till Division Drift i Skövde och Jönköping. De saknar även laboratorietekniker inom Spec. beläggning/ laboratorium i Arlöv och Umeå.

Vi på Asfaltonline välkomnar också vårens ankomst och gratulerar invånarna i 4 ytterligare kommuner som direkt eller indirekt ser att varje skattekrona till vägunderhållet utnyttjas på ett mer effektivt, långsiktigt och klimatsmart sätt. Det finns nu även drygt 20 st. brunnslock i Sverige som slutat skramla och irritera efter vår kampanj med gratis test-kit på ANTI KLAPPER PADS.

Vänliga hälsningar från oss på Asfaltonline.